g2C2FBexYHzMGnlSAaRr9XOUPy2nanHWbSBfoex4.webp

Accutest elektrische auto & hybride auto

FLASH test: Prijs 55,-

Deze test duurt ongeveer 3 minuten en geeft uitgebreide analyse van de functionaliteit van de hoogvolt-accu zonder een proefrit. 

Test enkele parameters in de volgende categorieën:

√  Voertuigcommunicatie

  Batterij controle

  HV Battery condition

  Laagspanningssysteem

  Batterij geschiedenis

  Testrapport

PREMIUM test: Prijs 99,-

Klant rijdt zijn normale ritten en deze test geeft een nauwkeurige informatie over de conditie van de accu.

Test volledig de volgende categorieën:

  Voertuigcommunicatie

  Batterij controle

√  HV Battery condition

  Laagspanningssysteem

  Batterij geschiedenis

  Testrapport

√  Controle op celniveau

√  Aviloo Certificaat

  TÜV gecertificeerd

Lees hier onder meer over de Aviloo Accutest

Ben jij van plan om een tweedehands elektrische auto te kopen? Dan is het belangrijk om de staat van de accu te laten testen. De accu is namelijk het grootste en duurste onderdeel van een elektrische auto. Een accu die in slechte staat verkeert, kan leiden tot een kortere actieradius en hogere onderhoudskosten.

 

Voordelen van het testen van de accu:

  • Een betrouwbare indicatie van de staat van de accu. Een accutest geeft je een betrouwbare indicatie van de staat van de accu. Zo weet je zeker of de auto de actieradius heeft die je zoekt.
  • Een veilige aankoop. Een slechte accu kan leiden tot gevaarlijke situaties, zoals een onverwachte uitval van de auto. Door de accu te laten testen, voorkom je dat je een auto koopt met een gevaarlijke accu.
  • Een hogere restwaarde. Een auto met een goede accu heeft een hogere restwaarde. Zo kun je er later meer voor terugkrijgen als je de auto wilt verkopen.

Hoe werkt het?

De accutest wordt uitgevoerd met een geavanceerd diagnoseapparaat. Het apparaat meet de spanning, capaciteit en temperatuur van de accu. Aan de hand van deze gegevens wordt de staat van de accu bepaald.

Er zijn twee soorten accutests:

  • FLASH test: Deze test duurt ongeveer 3 minuten en geeft uitgebreide analyse van de functionaliteit van de hoogvolt-accu zonder een proefrit. Prijs 55,-
  • PREMIUM test: Klant rijdt zijn normale ritten en deze test geeft een nauwkeurige informatie over de conditie van de accu. Prijs 99,-

 

Belangrijk!

Laat de accu van je tweedehands elektrische auto testen voordat je de auto koopt. Zo weet je zeker dat je een auto koopt met een goede accu.