Al 48 jaar Autobedrijf Van Empel

 

Familiebedrijf met oog op klanttevredenheid

In de wijde omgeving geniet Autobedrijf Van Empel voornamelijk bekendheid als Citroën-specialist, ook al begon het bedrijf 45 jaar geleden als universele garage. 

Historie

Het familiebedrijf is opgericht in 1975 door Piet van Empel. Piet startte het universele autobedrijf in Middelrode en in 1977 opende het bedrijf haar deuren op de nieuwe locatie aan de Nieuwe Ploeg in Berlicum.

In de loop der jaren is het bedrijfspand diverse keren ver- en uitgebouwd om het hoofd te kunnen bieden aan de toenemende drukte. Sinds 1998 is Autobedrijf Van Empel een vennootschap en vanaf dat moment stonden Piet, zoon Maarten en dochter Anita aan het roer van het autobedrijf. Piet is inmiddels teruggetreden uit het bedrijf als directeur maar voelt zich nog te verbonden met het bedrijf om het helemaal de rug toe te keren en ondersteunt nog bij de in- en verkoop en verzorgt de haal- en breng service voor klanten.

Sinds 1983 is Autobedrijf Van Empel Citroën Erkend Reparateur. Piet had in zijn monteursverleden al ervaring opgedaan in de Franse merken en zag dat er genoeg Eenden, GS’en en GSA’s in de omgeving rondreden. Piet stapte als subdealer in crisistijd in en wist daar succesvol uit te komen.

Een enorme opsteker was een topscore in een mystery shopper onderzoek van de ANWB. “Het betrof een werkplaatstest, waarin we eerste van Zuid-Nederland en derde op landelijk niveau werden. Dat leverde ons veel nieuwe klanten op en het werkt nu zelfs nog steeds door”, aldus Piet. Het zegt iets over de servicegraad van Autobedrijf Van Empel, dat ondanks groei en professionalisering blijft vasthouden aan de vertrouwde dorpse mentaliteit.

Over ons